Bydlení 

Nerezové dřezy

Výběr nového nerezového dřezu je stejně zásadní, jako výběr nové kuchyňské linky. Dřez je totiž místo, které budete používat k přípravě jídla velmi často. Proto je důležité dbát při jeho výběru na kvalitu. Prozradíme vám nyní několik typů na správný výběr a údržbu nerezových dřezů.

Nerezový dřez – jaké jsou jeho výhody?

Pojďme si na úvod shrnout přednosti nerezových dřezů. Ačkoliv žijeme v době myček na nádobí, dřez je i nadále důležitou součástí kuchyně. Dřez bychom neměli vybírat jen podle designu, ale hlavně podle funkčnosti a kvality. U nerezových dřezů to platí dvojnásob. Velkou výhodu napovídá již samotný název dřezu. Kvalitní nerezové dřezy by tedy neměli reznout, ani přejímat rez od rezavých předmětů. Ruku v ruce s kvalitou dřezu jde i kvalitní péče. Pokud dřez pečlivě ošetřujeme kvalitními čisticími prostředky, dosáhneme vysokého lesku a čistoty. Lesk nerezového dřezu oslní na první pohled každou návštěvu. Údržba dřezu by neměla být nijak zvláště složitá, protože nerez je sám o sobě velmi odolný vůči mastnotám, nečistotám, tvrdé vodě, pachům nebo agresivním chemikáliím. Tím se řadí mezi nejhygieničtější materiály a to je důvodem jeho velké oblíbenosti. Další výhodou může být i levná pořizovací cena, ale na tu raději pozor. Ne všechny levné nerezové dřezy budou splňovat všechny výše popsané vlastnosti!

Nerezové dřezy

Nerezový dřez – jaké jsou jeho nevýhody?

Ačkoliv to může znít neuvěřitelně, i nerezové dřezy mohou reznout. Může to být právě známka nízké pořizovací ceny a tím pádem i nízké kvality výrobku. Při výběru nerezového dřezu se také zaměřte na jeho tloušťku. Ta je velmi důležitá, protože tenký dřez se může snadno promáčknout i při velmi šetrném zacházení. Některé dřezy jsou tak tenké, že se mohou prohnout i pod tíhou vaší ruky. Takovéto poškození dřezu je již nevratné. Další nevýhodou může být zanechávání šmouh při čištění dřezu. Pokud nepoužijete kvalitní čisticí prostředky pro údržbu nerezových dřezů, může se stát, že ho budete drhnout znovu a znovu. Čistit by se měl jemným hadříkem a speciálním čisticím prostředkem. Vyšší pořizovací cena je relativní jistou zárukou kvality.

Jaký typ nerezového dřezu vybrat?

Rozhodně se při výběru nerezového dřezu nebojte upustit brzdu své fantazii. Druhů i tvarů se na českém trhu prodává hned několik. Při výběru tvaru a velikosti si nejdříve odpovězte na otázku, jak často a na co budete dřez používat. Pokud nemáte myčku a budete v něm často umývat nádobí, pořiďte si větší dřez i s odkapávačem. Na menší množství nádobí či na odkládání hrníčků a příborů se hodí dřez s menším odkapávačem. Pokud vůbec nepotřebujete odkapávač, dají se dřezy pořídit i bez něj. Dále si můžete vybírat z různých tvarů a povrchů. U nerezových dřezů se často setkáváme s povrchy hladkými, profilovanými nebo kartáčovanými. Je tedy jen na vás, jaký si vyberete. Pořízením nerezového dřezu ale určitě neprohloupíte.

Redakce Press-Media

Doporučuje další zajímavé články na mediích

Seznam-Novinek.cz

InternetPressMedia.cz

PRwebs.cz

 

 

Related posts

Leave a Comment