Zboží 

Úžasné studené polévky- rychlé a lehké jídlo, které osvěží a zasytí!

Léto je tady a s ním i teplé dny, kdy většina lidí nemá moc hlad a preferuje lehká jídla. Nechte se inspirovat recepty na výborné studené polévky, po kterých se jen zapráší!

Kari polévka s jablky

  • 1 cibule
  • 1,5l vývaru
  • 1 kg zelených jablek
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce indického kari
  • 1 citrón
  • 10 snítek čerstvé máty
  • 1 kelímek zakysané smetany

 

Postup: Na másle osmažte cibulku, než zesklovatí, přidejte kari s vývarem a zamíchejte. Přidejte oloupaná a nakrájená jablka a vařte, než změknou.

Osolte, opepřete a poté celou směs přelijte do mixéru a pečlivě ji rozmixujte spolu se šťávou z citronu. Hotovou polévku dejte vychladit do lednice. Až je vychlazená, vmíchejte do ní zakysanou smetanu a ozdobte mátou.

Krémová vichyssoise

  • 1 lžíce másla
  • 4 velké pórky
  • 2 brambory
  • 1,5l vývaru
  • 1 smetana ke šlehání
  • Sůl a pepř

 

Postup: Odkrojte z pórků bílou část, nakrájejte ji na kolečka a nechte na másle opékat. Až zesklovatí, přidejte nakrájené brambory, vývar, okořeňte a pomalu vařte. Až vše změkne, přelijte polévku do mixéru a rozmixujte do hladka. Přelijte přes husté síto a vychlaďte v lednici. Až zchládne, promíchejte ji se smetanou a ozdobte zelenou částí nakrájeného pórku.

Tip: K vytvoření jakékoliv studené polévky budete potřebovat kvalitní a odolný mixér, který si poradí s jakýmkoliv typem potravin. Skvělou volbou je vysokootáčkový mixér Orava RM-1550. Může se pochlubit 1500 W motorem, který si hravě poradí s jakoukoliv surovinou, včetně tvrdých a odolných jako je led, kořenová zelenina či obiloviny. Kvalitní rozsekání zaručuje nerezový nůž se šesti čepelemi. Mixovací nádoba má objem 2l, tudíž je dostatečně velká pro všechny připravované pokrmy. Ovládání je velmi jednoduché stejně jako čištění – všechny demontovatelné části mixéru se dají mýt v myčce nádobí. Maximální stabilitu zajišťují protiskluzové nožičky.

A co jíte v horkých letních dnech vy?

Related posts

Leave a Comment